Thursday, 20 December 2012

awak sahabat saya selamanyaaa !

bukak lagu nie tauu before bace. khas untuk fiet :)

okayy. memandangakann ini MUNGKIN mnjadi entri terakhir aku sebelum menjejakkan kaki di SAKTI,
i want to introduce my super-awesome friend,
her name is Fitrah Syahirah Bahrim. call her Fiet 
mehh aku ceritakan pasal awek cun nie kat koranng.
 lahir pada 1 Februari 1996. dekat jerr nan aku. 27 Feb 96 *nak hadiah*
duduk dekat Batu Pahat, Johor !

she is photogenic ! and beautiful in reality :)
kitorang memang sukaa buat noty sama2. 
 Ayun Farahin, dan Cheet puun same.
kemanaa kitoranng pegi mesti samaa-samaa.
agak-agak kalau tengah jalan,, pastu dgar bunyi orang memekak.
hah ! kitoranng lah tuh . heheh .nakal sikit jerr *ohh ye ke? .humming *
gambar nie diambil masa kitorangg menyelinap masuk bio lab time prep malam.


fitrah cik froggy :)
ini adalah cop rasmi cik akak nie. comel kann ?
memang comel, abess semua buku budak2 nie adaa cop rasmi gambar froggy nie.
bila cik fitrah nie rasa berkenan untuk turunkann cop mohor nie..
maka, akan tersemat kenangan kat tempat itu, everywhere :)
eventhough buku teks hak kerajaan. bedal je diaa cop. haha.
kat buku aku belambak cop nie. kadang2 kawan2 aku ingat nie buku diaa.
tapi takpe.. aku tak kesah puun . tapi kalau yg kat buku teks tuh..
kalau kenaa saman aku tak tanggung ehh ? haha joke :)


kad matrix kami ! tapi tahuun depan dah tukar baru.. peace !
yerrlahh. masing2 sudah berjawatan. hewhewhewww.
 tapi aku memang tak puas hati fiet, cheet nan farahin satu exco. ngelat !
takpe2. mudah-mudahann tahuun depan kitaa same kelas. aku sangat berharap :)


i keep it as my cute stuff. even though it just a small piece. i love it !
may Allah bless her too ,, terimaa kasih jadik kawan aku masaa suka dan sedih
dan untuk fiet: you are amazing just the way you are.
jadik diri sendiri dan kitaa akan jadik yg paling sempurnaa !


 ececehh. pegang pen .. tengah buat kejaa ke ? haha.
fitrah nie.. kalau time diaa rajen memang rajen ter-AMAT. tapi kalau malas.
memang malas yg tak sukar dgambarkann .haha *terok bebeno jerr bunyi die*
hanyaa kami2 jerr yg taw, act taklaah terok manaa.saje jerr. hee
dari awal sekolah sampai akhir tahuun. fiet laah yg duduk sebelahh aku..
dan kami masing-masing mmpunyai kenangan trsendiri dgan cikgu2 :)
kenangan terindah !

budakk cute and gilaa lensa ! candyd girlll. haha
peace ! hanya aku, fiet dan mereka-mereka yg tau pasal blue-tooth . hahha.
tapi siapaa mereka-mereka tuh yerr ? haha.
kepada mereka2 : keep it as secret okayy ?. *janji tauuu * 
siapa aku untuk menidakkn realiti. tahuun depan tahuun last .bermakne ?
SPM menghantui.
aku harap sangat2 dapat struggle same2 nan fiet untuk capai straight A.
dann kalau berkesempatan, will fly over the world :) aminn .
aku doakann yg terbaek untuk kau fiet . last but not least. i MISS you 
my heart will keep saying : aku sayangg kau !

*klik namaa comel warne pink kat atass tuh untuk tengok blog fiet okayy ?
*aku tunggu fiet on9,, cepat laah on9 cik kak ! adaa something menyedihkann 
nak habak kat kau .



thanks reading my diary

Saturday, 15 December 2012

legacy of lenity: saya sayang kamu !

written on : December 2012 .. but the memories will be always in this heart .
legacy of lenity stands for = warisan yang penuh kasih sayang :)
kami lebih dkenali dgan singkatan LOL :) #lots of love :).
yuuup. memang batch kitorang penyayangg kodd :P**blink blink **
kenapaa kelip- kelip mataa pulak nie ? haha. yang tuh kitaa tak tau . 
 merepek laah ina .errrrrrrr *blinking again * hehe
ehh betollah . ina antara mereka-mereka yang penyayang tuh. * sila angguk *
apaa yang ina nak cakap adalah.. i love this batch very much !!
yerrlah batch sendiri .. manaa tak sayang.
tahuun nie kitorang menerajui tampuk kepimpinan for our beloved school.

okayy. yang bawah nie adalah gambar2 kelas form4 kami ..
jangan pelik kenapaa ada kelas yang semua membernyaa hanya satu gender. 
 act, satu kelas jerr yaang campur laki perempuan. they are Baidurian !
Baidurian tuh bukannn mereka durian tauu.. tapi mereka adalah ahli 4 Baiduri . kelas diorang paling jaoh daripada kitorang nie. merekaa tidak perlu naek tangga  untuk ke kelass. but are we still  like belangkas ! belajar tetap belajar . kawan tetap kawan :)

 ini pulak kelas 4 Delima. apaa yang amazing  pasal kelas nie. nie adalah kelas lelaki yg paling bersih kat sekolahh, bersih sangat kerr  yup memang bersih. aku puun kagum nan diorang . hahah. tengok laah gaya diorang.. macam- macam !

alright. this is my class. 4 intan :) and i am proud to be one of them. kelas kitorang pulakk kelas paling cantik *hewhew * bestt tauu kelas semua perempuan ! aku sukaa sangat- sangat. walaupun masa mula2 tau dulu macam tak suke.  but here i learn many things with them.. oci  sayang korang 4 Intanian !

 4 Mutiara . kelas nie ramai  budak2 yg haruk macam kelas lainn.. kelas diorang hanya bersebelahan dekat 4 delima. bahagianyaa tengok diorang dengan guru kelas diorang tuhh kann. hehehh. kalau nak tau, diorang memang manjaa nan cikgu perempuan .. hahaha



 see ! sporting tak cikgu2 kitorangg ? yang pkai tudung oren tuuh adalah Rohana sensei.. cikgu Jepun. ajar budak- budak kelas jepun.. banyak kenangan tersemat dengan beliau. :) ehhhh. namaa kelas nie 
 4 Nilam :)

this year SAKTI has changed a lot .
 ayahanda kitorang puun dapt yg baru. sistem rumah sukan ?
 sistem yg maken memeningkan..
 jgan cakap .. memang banyak berubah.. PENING. kenaa pindah dorm sana.. tup tup.. 
ehh, kenaa pindah dorm laen pulak.. kani hanya mengikut apaa yg dkehendaki.
dorm satu aras satu form :) tapi kami bahagia dengan hiduup kami :) 

belajar untuk sayang kawan. diorang laah yg adaa masa susah dan senang kitaa kat hostel ..
okayy. rasanyaa sampai sini jerr aku mmenceritakan mengenai merekaa. my sunshines ! 
walaupun selalu jeles kalau tengok adaa result yg lagi gempak drpd apaa yg diri sendiri dapat..
tapi itulah landasan untuk aku berusaha lebih keras mungkin *i admit *
kenangan manis aku adalah bila bersama-sama korang
in shaa allah, semoga ukhuwah persahabatan kita berkekalan.
oci sayang LOL hum fiha holidun.. aminn ya Allah..
ukhwah kami ukhwah fillah ...

"Tidak sempurna iman seseorang itu selagi mana 
dia tidak mampu mencintai saudaranya sebagaimana mencintai dirinya sendiri :) "

Ukhwah bukan terletak pada manisnya tutur bicara, indahnya pertemuan ,
Tetapi pada doa seorang sahabat di dalam doa ..

sekiannn. daripada aku : a legacy of lenity lover :D,
SM Sains Kota Tinggi .(SAKTI)
 kami memang ada SAKTI ?
Tak .. tapi kami sayang kenangan di SAKTI .



thanks reading my diary

Friday, 14 December 2012

solat dhuha itu kunci rezeki


assalammualaikum to all my muslim readers 
Today is Friday right ? an awesome day for us every week. day when God increased the reward for every practice and good things that we do. Generous nature of God prevails. He increased the reward but not sin for which are doing nasty things. But I do not mean that we just have to do a good deed, manner only on Friday . We need to do a good deed every dayÜ . Kali nie aku nak kongsikan sesuatu mengenai solat dhuha.
kadang2 banyakk sangat bendaa  kat dunia nie kitaa pandang remeh. " alahh, ape jerr dapat buat bendaa tuh . tak dapat duit pun " **buang jauh2 keyhh !** memang, pada mate ksr,, kitaa nampak bendaa tuh tak mmberi kesan punn.. but Allah is Maha-wise :). DI sebalik bendaa yang kita nampak kecil tulahh,, Dia sembunyikan pelbagai kebaikan apabila kitaa melakukannyaa.Tapi ingatt yerr ? kalau kita dah berusaha sedaya upaya, berdoa mengharap apaa yang kite nak manjadi satu kenyataan ... tup tup tak dapat. jangan mengalah untuk mencuba lagi.. dan mungkin kitaa tak dapat kat dunia. tapi kat Akhirat ,, mana tauu ??   belum cuba belum tahu kann ? 
 Barangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih dilautan.” – Riwayat Ibnu Majah dan At-TirmidziDi dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya : “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan.”
 dhuha prayer is the sustenance's key . sebab apaa ? time nie laah semua orang keluar rumah carik rezeki merata- rata di atas bumi Allah nie..



Ya Allah sesungguhnya waktu dhuha itu dhuha-Mu
Kecantikannya kecantikan-Mu...Keindahannya keindahan-Mu
Kekuatannya kekuatan-Mu...Kekuasaannya kekuasaan-Mu
Perlindungannya perlindungan-Mu...

Ya Allah jika rezeki masih di langit, turunkanlah
Jika di bumi keluarkanlah...Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah...Jika jauh dekatkanlah

Berkat waktu dhuha
Kecantikan-Mu keindahan-Mu kekuatan-Mu kekuasaan-Mu 
Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada 
hamba-hamba-Mu yang soleh

Lagu : Bazli UNIC
Lirik : Bazli UNIC

okeyyhh. nie adalah doa Dhuha. macam panjang kann ? satu fakta yang semua org kenaa terima : kitaaa akn  lebih mudah menghafaz sesuatu apabila ianya diubah menjadi sebuah lagu  doa dhuha nie punn ade lagunyaa tau.  hah. nak tau tak,, ada lahh padaa suatu hari.. haha. macam masuk pertandingan bercerita pulakk :p . ceritaanya macam nie :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- hari tuhh budak2 sekolah ina, tgah smbahyang dhuha kat SuraU Al-Jawahir, located at SAKTI. time tuh ketua pelajar kitorang.. atau pun kitorang panggil Presiden Abdul Fattah bin Samsuri jadik imam. lepas abes solat,, dia mengalunkan doa dhuha . yang agak menakjubkan.. time dengar dia bace tuh.. aku tengok semua budak2 perempuan nie senyap jerrlahh. dah abes jerr. ssemua bising. nie antara sentences2 yang keluar dari mulut diorang.

. "Ya Allah , nak nanges aku. " , " Ehh. sape yang bace tadi ? " , "pehh, orang nie lahh suami aku". aku senyap jerr tengok budak2 laen yang macam2 expression diorang tunjuk kat aku..walaupun aku pun rasa benda yang samaa:P adaa yang menangis tau ! bagi yang senyap jerr .. mungkin mereka masih menghayati:)  really amazing..  bilaa ingat balek memang nak tergelak.. yerrlahh. ssemua direct jerr cakap mcm tuh . .hakikat yang dah terang lagi bersuluh kann ? ayat2 suci Al-quuran mampu membuat hati kita tenanngg. ada yang sampai tak sedarr air jernih dah meleleh mintakk dilap ✿  




أنا أحب الله 
okayy. sampai sini jerr ina share apaa yang ina tau pasal solat dhuha yang tersembunyi banyak kebaikan nie.. doa dhuha  tuh adalah nyanyian Bazli UNIC. Si abang yang kecoh+ becok tapi baek :)  untunng bini diaa. kalau jumpaaa family diaa,, memang macam kecoh satu kampung.. haha.  okayyyy .. type- off.
thanks reading my diary

Sunday, 16 September 2012

warkah untuk sahabat TERSAYANG..


Assalamualaikum sahabatku, maaf andai kehadiran surat ini menganggu. Aku Cuma mengharapkan keikhlasanmu memahami kandungan surat ini yang mewakili diriku.

Kita dipertemukan oleh Allah juga dipisahkan olehNya. Maaf, kerana aku gagal menjadi sahabat yang baik untukmu. Maaf kerana mejadi sahabat yang pernah menitiskan airmata mu. Maaf kerana pernah menyinggung perasaamu.

Maaf andai diriku pernah membuatmu kurang selesa dengan sikapku .Maaf andai kata engkau pernah terganggu dengan kekhilafanku. Maaf, jika aku tidak mampu menjadi yang pertama bila engkau memerlukan seseorang disampingmu. Maaf juga ku pinta kerana aku tidak mampu menjadi sahabat yang sempurna dan baik untukmu. Aku Cuma seorang sahabat yang penuh dengan kekurangan dan kelemahan yang seringkali tidak ku sedari. Sekali lagi, maaf sahabatku.

Aku mengutuskan warkah ini kerana seringkali teringatkan masa-masa yang pernah kita kongsi bersama. Are you still remember our silly pictures together? I've mine and it just makes me wet in tears. Mungkin ada kekurangan dan kesilapanku yang tidak aku sedari walaupun telah sedaya upaya ku cari dan itu mungkn telah mengguris hatimu. Setulus hati, aku mohon keampunan, kerana pernah membuatmu terjaga dari tidurmu disebabkan oleh khilafku. Maaf sahabatku, kerana aku tidak mampu menjadi penyebab kau tersenyum dan tertawa.

"whether you still remember me or not, it's not a matter. The matter is, I hope you are happy. If this distance would be the best way to make you smile again, I would be glad for you too."

Terima kasih sangat sebab telah menjadi sahabat yang terbaik buat aku. Terima kasih sebab pernah sudi mendengar rintihanku, dan tangisanku. Terima kasih kerana pernah berkongsi segala kesenangan dan kesusahan denganku. I knew the meaning of ukhuwah when I was with you. Namun, maaf jika kau merasakan yang sebaliknya sepanjang mengenaliku.

Semoga setiap langkah yang terbuka akan membawamu ke jalan Redhanya Allah. Allah menetapkan untuk menemukan dan kemudian memisahkan kita. Diamku kini bukan bererti membenci, tetapi cukup sebagai tanda aku ingin kau bahagia tanpa aku yang sering melukaimu dan membuatkan kau menjadi bisu dan berasa tidak selesa dengan kehadiranku

Sepanjang kita bersama, terlalu banyak yang telah kau korbankan dan banyak juga kau membantuku. Allah sangat menyayangi orang yang paling banyak berguna pada orang lain. Dan ku kira,, itu adalah engkau yang dimaksudkan. Maaf jika aku bukan seperti itu. Maaf kerana sering menyusahkan. Semoga Allah akan terus mencintaimu. Atas kebaikan dan keihklasamu.

Sahabat, maaf andai aku pernah membuatmu kesal mengenaliku, tapi bagi ku, tidak ada rasa itu walau sedikit, sebalikya aku teramat bersyukur kerana pernah diberi kesempatan untuk menjadi sebahagian dari cerita hidupmu. Akhir sekali, Maaf andai memandangku sahaja membuat kau tidak selesa, maaf jika kehadiranku di hadapanmu membuatkan engkau merasa benci, meluat dan ingin berlari sejauh yang mungkin.

Untuk setiap pemberian yang pernah engkau hadiahkan padaku, terima kasih atas keihlasan itu.. Semoga Allah melimpahkan keceriaan dan kejayaan dalam hidupmu sahabatku.

Akhir sekali, jika satu saat nanti, kau memerlukan seseorang untuk mendengar, jangan segan silu tuk mencari ku. Maaf juga kerana sehingga kini aku sendiri masih mencari jawapan untuk senyapmu itu. Maaf jika aku yang menjadikan engkau terus membisu. Semoga Allah akan terus menerus merahmatimu SAHABATKU.

Surat ini kulayangkan sebagai tanda aku mengingatimu dan merinduimu. Sekali lagi, tolong ampunkan segala dosa dan kesilapan yang pernah aku lakukan. Halal kan lah jua setiap yang pernah kau berikan padaku mahupun harta benda mu yang pernah ku rosakkan dan hilangkan . Sesungguhnya, aku selalu alpa. Semoga Allah membalas setiap kebaikanmu dengan kebaikan yang lebih baik untukmu.

Kini, aku sedang berusaha untuk mencari diriku sendiri dan berusaha untuk menjadi insan yang lebih baik. Wahai sahabat, ku mohon agar engkau sudi untuk memafkan segala kesilapan yang telah ku lakukan dalam sedar dan tidak ku. Semoga jua, Allah akan menemukanmu dengan seorang sahabat yang sejati. IsyaAllah, Amiin. Jaga kesihatan, jaga iman.

Tika airmatamu mengalir lagi, jangan tahan, biarkan ia menitis jatuh ke bumi, tapi tolong, jangan lupa untuk menyekanya dan tersenyum kembali. Apabila suatu saat kau rasa ingin rebah, maka duduklah, tapi tolong, jangan lupa untuk bangkit kembali. Aku akan terus menyokongmu dalam diam, dari jarak ini.

Buat Nor Asnieda Ibrahim.
Daripada ina.


thanks reading my diary

Friday, 31 August 2012

FUNCTION -hos pili bomba hujung aras :)

assalammualaikum .Macam kita tahu, 31 Ogos adalah;

Hari Kemerdekaan Negara Malaysia yang ke- 55 dengan tema Janji Ditepati ..

DAN seperti biasa, setiap majlis kat SAKTI will be conducted by form 4, and terpaksalah kitorang batch Legacy of Lenity sekali lagi berusaha keras untuk membuat segala persiapan untuk majllis tuh .. actually ,kitorang nak buat sambutan tuh pada 31 Ogos TEPAT- TEPAT PUKUL 12, tapi terpaksa buat awal sehari sebab budak- budak sekolah nie sumer nakk balek pada keesokan harinya .. jadi, telah berlangsunglah sambutan Hari Kemerdekaan negara yg ke-55 di SAKTI.. pada  :

Wednesday  .
29 August 2012 .
at Dewan Seri Penawar .
held by form 4 students .. :)
*peace*

banyak peristiwa tlh berlaku pada hari itu dan ia menjadi hari yg bersejarah buat ina .okehh , ceritanya mcm nie .. disebabkan budak- budak SAKTI nakk balek umah hari Khamis tuh , maka program sempena sambutan kemerdekaan hanya boleh dilangsungkan selama 3 hari , hari isnin tuh opening , and malam rabu tuh closing  ... antara pertandingan yg ade ialah pertandingan poster kemerdekaan, kuiz ,esei kkemerdekaan, koir ,explorace yg mncabar GILA . semuanya mengenai kemerdekaan ,,dan semuanya adalah mengikut group rumah sukan. for my house team , SIGMA . congratulations to u all sebab dah jadik juara koir, naib johan kuiz , ketiga poster ,naib johan esei ..dan naib johan explorace .G.O.O.D.J.O.B sigmarian ! *nampakann hebatnya rumah sukan nie ! hahah . memang hebat ponn * okehh. apa kena mengena dengan tajuk kat atas tuh kann ? hahah. okehh. nanti semua tuh bakal diceritakan yerrr. sepanjang 29 Ogos dan 30 Ogos tuh, banyak sangat benda yg buat ina happy ,,


...(:here goes my stories :)...


  1. walaupun penat gila.. tak boleh dinafikan memang penat gila.. ina terpakse naek ke Dewan Seri Penawar untuk membuat persiapan bagi sambutan kemerdekaan itu .. aku, ika shahrum, ejat and ami naek ke dewan pada pukul 3:15 petang. petang tuh kitorang tak join prep..                                                                        
  2. nak taw takk, petang tuh jugakk kitorang terpakse strugge gila- gila for making a banner that was 5meter long ,, panjang tak panjang ? kitorang buat kat luar DSP.. tengah- tengah buat tuh. cikgu amani datang and snap gambar. tapi alhamdulillah aku sangat bersyukur sebab banner tuh berjaya jugak disiapkan.. sebab ingatkann tak boleh siap. yerr lahh. panjang tuh.                                                                                    
  3. petang tuh jugakk kitorang hias dewan and terpakselahh kitorang turun asrama pada pukul 6:55 ptg.. nak cakap makan petang. jangan haraplah boleh sebab kitorang dah lambat gila. semasa aku turun asrama tuh,,aku jalan ngan ami. ika ngan ejat dah berlari masuk asrama.. kitorang relax je jalann. tengah jalan nie.. dari jauh aku nampak kereta warden aspuri yg duty pada minggu tuh. apa lagi ? daripada relax- relax jalan, kami membuka langkah seribu ke arah asrama.. ya allah, dah lah dorm aku paling atas.. untunglah ami sebab dorm die paling bawah ,, and aku rase puan warden tuh perasan aku lahh yg berlari masuk ke asrama tuh . and trdengar announcement supaya form 4 mempercepatkan pergerakan . walaupun terlibat dengan persiapan for closing ,, tetap kene kosongkan asrama pada pukul 7:00 . takpe, aku berusaha untuk siap dalam masa 5 minit.
  4. ina naik dorm and teros amek wudhu' sebab belom solat asar .. nak mandi ? kirim salam lahh .. tak kann sempat punya.. tengah aku solat. terdengar suare warden suruh kosongkan asrama sekarang jugakk. walaupun aku solat laju daripada biasa. haha. tapi tetap tak sempat. puan warden dah kunci grill tangge bawah dah ..sedih mase tuh usah digambarkan.. huhuhuh. ye lahh, ina and form4 yg penat- penat buat persiapan. tak dapat nak join pulak.. huhu . so, i stay at the hostel until 8:00 o'clock . takut gila sebab duduk sorang- sorang dekat asrama yg agak besar tuh .. macam-macam benda dah dibayangkann.
  5. tengah duduk sorang- sorang kat asrama tuh, tibe- tibe dengar ade suare org panggil name ina( gune name glamour, oci. hahahh) "oci.. oci .. oci ade kat atas takk ?" dengar mcm suare Balqis.. so, ina ape lagi. teros keluar dorm dan menjenguk ke luar.. mungkin memang Balqis. ina tak nampak ape- ape pon. yelahh,, gelap gila.. Ape yg bermain dalam fikiran ina mase tuh.. ( ehh, macam mane diorang boleh taw aku ade kat atas ? ) bila tanye kat balqis,, balqis cakap.. ade lahh. hmmmmmm. lepas tuh, dengar suare Fiet,,, sebenarnye Balqis ade bersama Fiet.. Fiet jeriit suruh ina pegi tangge hujung aras.. ina ape lagi? walaupun takot gila sebab terpakse lalu dorm beta2 , gama2 and sigma2 yg gelap dan masing- masing mempunyai sejarah yang tersendiri... *hehehehhhh * memang seram. dengan segala kekuatan yg ina ade.ina berlari sekuat hati tanpa memandang ke arah lain ..* time tuh aku sedar, rupanya pengecut jugak aku nie ..hihihi *
  6. time dah sampai tangga hujung aras yang paling bawah, baru aku nampak muka diorang .. kawan- kawan yang sanngop turun dari DSP untuk selamatkan aku yg sedang ketakutan gila nie ,, hahahhh. bunyi macam kelakar, tapi itulah hakikatnya.. itulah ape yg diorang dah buat ...something berharge bagi aku yg tak boleh diganti or dibayar dengan ape- ape..ingatkan Balqis nak bukak grill tangga hujung aras tuh .. tapi Balqis cakap puan warden yang pegang .. so ,, kitorang terpakse buat keje gila disebabkan aku yg dah ketakutan sangat- sangat kat hostel yg gelap-gelita nieh ..dan diorang nak ina join sambutan kemerdekaan tuh sebab form ina yg conduct ..mula- mula rase sedih jugak sebab tak dapat lahh nak join .. tapi by Allah willing , He can change everything ..
  7. here goes the out of the box incident .. as the grill cant be opened because the key is with the warden ,, Fiet and Balqis suruh ina gunekan hos pili bomba yang ade kat hujung aras tuh untuk turun ke aras bawah ...jadi , inilah cerita sebenar yg ina nak share .. first experience in my life  ..menggunakan hos untuk turun ke bawah.. mungkin action nie sangat biasa bagi seoorang lelaki,, tapi ina kann perempuan.. tak pernah- pernah dalam sejarah budak form ina buat keje mcm nie ..hahah. dengan sedikit ilmu yang ina belajar daripada menjadi seorang ahli PKBM(L) , ina turun ke aras bawah dengan menggunakan hos pili bomba dengan Fiet kat bawah yg sedia nak sambut kalau ina jatuh.. nasib baik tak jatuh .*alhamdulillah* tapi memang sakit gilaa tapak tangan.. and tangan ina memang lebam .. hahahh.
  8. "Fiet , aku sayang kau " hanya ayat nie ade kat dalam fikiran ina time tuh . kalau tidak disebabkan Fiet dan Balqis, tak mungkin ina dapat keluar daripada hostel...dan kitorang mempercepatkan langkah ke DSP. takot warden sedar .. sampai- sampai dewan, semua tepuk tangan and cakap.. "weyhh, ina dah balik ". time tuh rase nak nanges .. tak sangke sangat- ssangat yg semua orang taww yg ina sorang- sorang je kat hostel. dengan ade satu story menakutkan yg telah diorang dengar .. diorang berusaha sekerasnya untuk menyelamatkan aku .. hoho .dan sebenarnye idea untuk menggunakan hos bomba itu adalah idea daripada budak- budak lelaki .. amin kot yg kasik idea . apa- apa pon. thanks guys ! aku sangat- sangat sayangkan korang ! sampai DSP* ina teros peluk dan cium Fiet * kau sahabat dunia akhirat aku .. amin .. sobbing sobbing sobbing sobbing . :)this will be the sweetest memory in my life . hope ina takk akn lupakan semua nie ...
  9. ina sayang awak- awak semua , kawan !

     conclusion of the story : sahabat adalah sesuatu yang sangat berharga dalam dunie ini.. jadi, hargailah mereka walau seburuk mama pon mereka kerana merekalahh yg akan lend us their hands when we are having difficulities ..,, ina sangat sayangkan my dearest friends and legacy of lenity batch ! ina sayang korang ketat- ketat dear ! hope our friendship will till the end .. amin ya rabbal alamin .. 
     


thanks reading my diary