Friday, 31 August 2012

FUNCTION -hos pili bomba hujung aras :)

assalammualaikum .Macam kita tahu, 31 Ogos adalah;

Hari Kemerdekaan Negara Malaysia yang ke- 55 dengan tema Janji Ditepati ..

DAN seperti biasa, setiap majlis kat SAKTI will be conducted by form 4, and terpaksalah kitorang batch Legacy of Lenity sekali lagi berusaha keras untuk membuat segala persiapan untuk majllis tuh .. actually ,kitorang nak buat sambutan tuh pada 31 Ogos TEPAT- TEPAT PUKUL 12, tapi terpaksa buat awal sehari sebab budak- budak sekolah nie sumer nakk balek pada keesokan harinya .. jadi, telah berlangsunglah sambutan Hari Kemerdekaan negara yg ke-55 di SAKTI.. pada  :

Wednesday  .
29 August 2012 .
at Dewan Seri Penawar .
held by form 4 students .. :)
*peace*

banyak peristiwa tlh berlaku pada hari itu dan ia menjadi hari yg bersejarah buat ina .okehh , ceritanya mcm nie .. disebabkan budak- budak SAKTI nakk balek umah hari Khamis tuh , maka program sempena sambutan kemerdekaan hanya boleh dilangsungkan selama 3 hari , hari isnin tuh opening , and malam rabu tuh closing  ... antara pertandingan yg ade ialah pertandingan poster kemerdekaan, kuiz ,esei kkemerdekaan, koir ,explorace yg mncabar GILA . semuanya mengenai kemerdekaan ,,dan semuanya adalah mengikut group rumah sukan. for my house team , SIGMA . congratulations to u all sebab dah jadik juara koir, naib johan kuiz , ketiga poster ,naib johan esei ..dan naib johan explorace .G.O.O.D.J.O.B sigmarian ! *nampakann hebatnya rumah sukan nie ! hahah . memang hebat ponn * okehh. apa kena mengena dengan tajuk kat atas tuh kann ? hahah. okehh. nanti semua tuh bakal diceritakan yerrr. sepanjang 29 Ogos dan 30 Ogos tuh, banyak sangat benda yg buat ina happy ,,


...(:here goes my stories :)...


  1. walaupun penat gila.. tak boleh dinafikan memang penat gila.. ina terpakse naek ke Dewan Seri Penawar untuk membuat persiapan bagi sambutan kemerdekaan itu .. aku, ika shahrum, ejat and ami naek ke dewan pada pukul 3:15 petang. petang tuh kitorang tak join prep..                                                                        
  2. nak taw takk, petang tuh jugakk kitorang terpakse strugge gila- gila for making a banner that was 5meter long ,, panjang tak panjang ? kitorang buat kat luar DSP.. tengah- tengah buat tuh. cikgu amani datang and snap gambar. tapi alhamdulillah aku sangat bersyukur sebab banner tuh berjaya jugak disiapkan.. sebab ingatkann tak boleh siap. yerr lahh. panjang tuh.                                                                                    
  3. petang tuh jugakk kitorang hias dewan and terpakselahh kitorang turun asrama pada pukul 6:55 ptg.. nak cakap makan petang. jangan haraplah boleh sebab kitorang dah lambat gila. semasa aku turun asrama tuh,,aku jalan ngan ami. ika ngan ejat dah berlari masuk asrama.. kitorang relax je jalann. tengah jalan nie.. dari jauh aku nampak kereta warden aspuri yg duty pada minggu tuh. apa lagi ? daripada relax- relax jalan, kami membuka langkah seribu ke arah asrama.. ya allah, dah lah dorm aku paling atas.. untunglah ami sebab dorm die paling bawah ,, and aku rase puan warden tuh perasan aku lahh yg berlari masuk ke asrama tuh . and trdengar announcement supaya form 4 mempercepatkan pergerakan . walaupun terlibat dengan persiapan for closing ,, tetap kene kosongkan asrama pada pukul 7:00 . takpe, aku berusaha untuk siap dalam masa 5 minit.
  4. ina naik dorm and teros amek wudhu' sebab belom solat asar .. nak mandi ? kirim salam lahh .. tak kann sempat punya.. tengah aku solat. terdengar suare warden suruh kosongkan asrama sekarang jugakk. walaupun aku solat laju daripada biasa. haha. tapi tetap tak sempat. puan warden dah kunci grill tangge bawah dah ..sedih mase tuh usah digambarkan.. huhuhuh. ye lahh, ina and form4 yg penat- penat buat persiapan. tak dapat nak join pulak.. huhu . so, i stay at the hostel until 8:00 o'clock . takut gila sebab duduk sorang- sorang dekat asrama yg agak besar tuh .. macam-macam benda dah dibayangkann.
  5. tengah duduk sorang- sorang kat asrama tuh, tibe- tibe dengar ade suare org panggil name ina( gune name glamour, oci. hahahh) "oci.. oci .. oci ade kat atas takk ?" dengar mcm suare Balqis.. so, ina ape lagi. teros keluar dorm dan menjenguk ke luar.. mungkin memang Balqis. ina tak nampak ape- ape pon. yelahh,, gelap gila.. Ape yg bermain dalam fikiran ina mase tuh.. ( ehh, macam mane diorang boleh taw aku ade kat atas ? ) bila tanye kat balqis,, balqis cakap.. ade lahh. hmmmmmm. lepas tuh, dengar suare Fiet,,, sebenarnye Balqis ade bersama Fiet.. Fiet jeriit suruh ina pegi tangge hujung aras.. ina ape lagi? walaupun takot gila sebab terpakse lalu dorm beta2 , gama2 and sigma2 yg gelap dan masing- masing mempunyai sejarah yang tersendiri... *hehehehhhh * memang seram. dengan segala kekuatan yg ina ade.ina berlari sekuat hati tanpa memandang ke arah lain ..* time tuh aku sedar, rupanya pengecut jugak aku nie ..hihihi *
  6. time dah sampai tangga hujung aras yang paling bawah, baru aku nampak muka diorang .. kawan- kawan yang sanngop turun dari DSP untuk selamatkan aku yg sedang ketakutan gila nie ,, hahahhh. bunyi macam kelakar, tapi itulah hakikatnya.. itulah ape yg diorang dah buat ...something berharge bagi aku yg tak boleh diganti or dibayar dengan ape- ape..ingatkan Balqis nak bukak grill tangga hujung aras tuh .. tapi Balqis cakap puan warden yang pegang .. so ,, kitorang terpakse buat keje gila disebabkan aku yg dah ketakutan sangat- sangat kat hostel yg gelap-gelita nieh ..dan diorang nak ina join sambutan kemerdekaan tuh sebab form ina yg conduct ..mula- mula rase sedih jugak sebab tak dapat lahh nak join .. tapi by Allah willing , He can change everything ..
  7. here goes the out of the box incident .. as the grill cant be opened because the key is with the warden ,, Fiet and Balqis suruh ina gunekan hos pili bomba yang ade kat hujung aras tuh untuk turun ke aras bawah ...jadi , inilah cerita sebenar yg ina nak share .. first experience in my life  ..menggunakan hos untuk turun ke bawah.. mungkin action nie sangat biasa bagi seoorang lelaki,, tapi ina kann perempuan.. tak pernah- pernah dalam sejarah budak form ina buat keje mcm nie ..hahah. dengan sedikit ilmu yang ina belajar daripada menjadi seorang ahli PKBM(L) , ina turun ke aras bawah dengan menggunakan hos pili bomba dengan Fiet kat bawah yg sedia nak sambut kalau ina jatuh.. nasib baik tak jatuh .*alhamdulillah* tapi memang sakit gilaa tapak tangan.. and tangan ina memang lebam .. hahahh.
  8. "Fiet , aku sayang kau " hanya ayat nie ade kat dalam fikiran ina time tuh . kalau tidak disebabkan Fiet dan Balqis, tak mungkin ina dapat keluar daripada hostel...dan kitorang mempercepatkan langkah ke DSP. takot warden sedar .. sampai- sampai dewan, semua tepuk tangan and cakap.. "weyhh, ina dah balik ". time tuh rase nak nanges .. tak sangke sangat- ssangat yg semua orang taww yg ina sorang- sorang je kat hostel. dengan ade satu story menakutkan yg telah diorang dengar .. diorang berusaha sekerasnya untuk menyelamatkan aku .. hoho .dan sebenarnye idea untuk menggunakan hos bomba itu adalah idea daripada budak- budak lelaki .. amin kot yg kasik idea . apa- apa pon. thanks guys ! aku sangat- sangat sayangkan korang ! sampai DSP* ina teros peluk dan cium Fiet * kau sahabat dunia akhirat aku .. amin .. sobbing sobbing sobbing sobbing . :)this will be the sweetest memory in my life . hope ina takk akn lupakan semua nie ...
  9. ina sayang awak- awak semua , kawan !

     conclusion of the story : sahabat adalah sesuatu yang sangat berharga dalam dunie ini.. jadi, hargailah mereka walau seburuk mama pon mereka kerana merekalahh yg akan lend us their hands when we are having difficulities ..,, ina sangat sayangkan my dearest friends and legacy of lenity batch ! ina sayang korang ketat- ketat dear ! hope our friendship will till the end .. amin ya rabbal alamin .. 
     


thanks reading my diary