Tuesday, 21 April 2015

"Sahabat Lima Tahun"

Post kali ini hanyalah hamburan isi hati ;

Bila bercerita mengenai dia.
Cerita-cerita aku tiada hamburan kutukan atau umpatan.
Malah takpernah terhenti daripada  selitan memuji kebaikan.
Kebaikan dia, Sahabat lima tahun.

Apa yang berlaku antara kami.
Terasa semua jari itu menuding ke arah aku.
Biar banyak kali mana pun aku cerita dekat "korang".
Korang takkan pernah faham.

Dan aku takpernah berharap untuk faham.
Takpernah sama sekali. Tak pernah.

Dia "sahabat lima tahun"
Post apa-apa dekat facebook, wechat, insta.
Pasal apa yang dia rasa etc. Korang kisah ?
Taksalah pun.

Cuma bila masa korang ada peluang untuk menyembuhkan kembali.
Kecacatan persahabatn ini.
Buatlah.

Usahalah.
Kalaulah korang tahu apa usaha yang aku  pernah buat.
Sejak dulu..

Cukup banyak parut yang dah bertapak dalam hati aku.

Aku dahtakmampu lagi nak brtahan.
Aku dah cuba. The rest aku nak tengok pula usaha korang.

Biarlah. Aku berpegang pada Allah itu adil.

Biar Amy, diary, Allah yang menjadi saksi.
Kerana aku bukan pencetus keretakkan persahabatan.

Aku nak jadi pendamai.

A peacemaker.

Buat awak, sahabat lima tahun,
Jangan bermain-main dengan hati manusia.
Sudah-sudahlah tu. Ingatlah luka kat hati susah nak sembuh.

Mintalah maaf. Sebelum terlambat.

Kerana semua orang, hakikatnya sayangkan kau.

Sebab kita sama-sama nak masuk syurga kan ?
Janji.
thanks reading my diary

0 Smile for me♒: