Monday, 20 June 2016

cares untuk sweetheart?

Kisah Januari 2015. Asasi. Kampus Timur UNIMAS.

“Kadang-kadang aku ni Nampak tak mempedulikan, tapi jauh di sudut hati (sampai antartika, lalu savvanah, tundra, taiga, desert, grassland, shrub forest dan pusing balik ke tropical rain forest, Johor) ; I do care. Too care actually. Until it hurts myself

Sambung lagi.

“Takpa, Allah ada. Keep smile and love Allah”

Noktah pada penghujung ayat.

Tutup buku diary berkulit biru. Sebenarnya tu buku diary baru sebab yang lama dah hilang jejak. Puas carik, tapi takda rezeki nak jumpa.

Apa aku nak buat ni lepas ni?

T.O.I.L.E.T

(toilet yang paling bersih dipilih)

Nangis sepuas-puasnya. Sekarang memang tengah feeling down gila sebab baru je tengok result English midsem and it hurt myself. Markah teruk. Bila tengok balik. Speechlesslah teruk dia. Lepas dah rasa macam nak tertidur dalam toilet, aku keluar daripada toilet lepastu basuh muka kat sinki.

But to be honest,the result it not that bad.

But as im too determinate to be a doctor, its make sense. Bakal doktor apa result teruk macam tu?

Beberapa hari tu, aku senyap je. Pergi jumpa Sir Fairuz lah(lecturer English masatu). Banyak benda. But seriously memang determination tu . And yes, sebab aku memang nak jadik doktor. Nak owned medical faculty. Nak kahwen dengan medical student. Eh?

Abaikan.

Then, tiba-tiba dapat voice note daripada seorang sahabat. Aku dengar banyak kali. And I cried a lots. Walaupun baru pertama kali dengar , kekadang dengan kelajuan yang takdapat disangkal, aku takdapat tangkap bait-bait perkataan.

Then I start googling (googling? Haha peduli apa salah grammar)

Bryant Oden Best Friends forever lyrics.
I keep repeating it until I memorize it.
screenshot back on January 2015
Untuk awak.

Haaa awaklah yang kasik oci lagu tu. Take care Always. Allah takkan pernah jadikan satu pertemuan tu sia-sia. Allah takkan pernah. Takkan.

Ulang balik ayat atas.
“Kadang-kadang aku ni Nampak tak mempedulikan, tapi jauh di sudut hati (sampai antartika dan pusing balik ke equator) ; I do care. Too care actually. Until it hurts myself”

Aku tahu kau sakit sampai kau kasik aku semua password untuk account twitter, instagram, facebook, semua tu; dah cukup buat aku demam.

Ulang lagi,
“Kadang-kadang aku ni Nampak tak mempedulikan, tapi jauh di sudut hati ; I do care. Too care actually”


Semoga Allah genggam persahabatan kita,
Hadzriena=Amirah Aszeli.
Esok exam Ecology

Catatan Hadzriena, 21 Jun 2016.

thanks reading my diary

0 Smile for me♒: