Monday, 9 January 2017

Ciri lelaki idaman

K tajuk entri macam geli and gedik gila. hahahahaha. Dan jangan salahkan diri aku kalau kau dah terlanjur baca kekekekeke. Dan aku taktahu why rasa nak tulihh pasai ni, walaupun nak exam. Biaq pi semuaaa tu.

Just a short writing. I had shared these only with a person, my roomate Shiqin sayang. Sebab, entah. Pelik dengan diri sendiri yang susah nak jatuh hati kot sekarang. Bukan ada sejarah ditinggalkan, in fact aku yang meninggalkan (long time ago).

Sebab aku nak praktikkan, bukan hanya ada kesedaran tahu couple tu noononononono masa tengah couple dulu. Kita praktikkan.

Tinggalkan sebab lillahi.

Being single and trying to be not known by people, it is not as easy as u thought. Sebab masatu lah orang akan sibuk berpusu-pusu nak masuk minang, ask for making you his/her partner. Sebab mungkin diorang nampak kau baik.

Tapi berbalik kepada niat, kau nak single. Tu namanya ujian.

Dugaan bagi lelaki adalah wanita, dugaan bagi wanita adalah lelaki. Allah nak uji keutuhan cinta kita pada dia. Mana selayaknya rasa sayang tu kita letak?



Okey nilah yang aku share dekat shiqin haritu, Aku cakap kat dia lelaki jenis apa yang aku suka;

1. Sakai (otak gila-gila), tapi beragama.
2. Someone who is changing. (Dia ada past life dia yang sikit hitam atau banyak hitam pun takkisah even budak-budak underground, tapi dia berubah)

Sebab, dua ciri tu at me (Tapi part beragama tu, aku jahil banyakk) . Be my friend, and you will know several things about my past, how i struggling, and everything. But surely, the future road will never getting easier. But, selagi manaa hidup, jangan pernah berehat. Be something for ummah. Dan, jangan jadi islam dekat social meds je.

Dan jangan judge aku baik, kalau kau nampak aku baik. Sebab kau taktahu macam mana jahatnya aku.

Dan jangan judge aku jahat, kalau kau nampak aku jahat. Sebab kau takpernah tahu macam mana baiknya aku.

Go in marriage with a purpose in getting closer to Allah and inshaa Allah it will be a blessed marriage. 
And, Inshaa Allah.

Kosongkan singgahsana. Biarkan yang sepatutnya dapat, akan duduk.

Ya Allah, kurniakan rinduku kepadamu dan kurniakanlah kasihku kepadamu.
#futurewedding
#doayangbaikbaikje
#tunggulahinvitation
#inshaaAllahdipermudahkan
#preparing
Doakan yang baik-baik je ye?
Doakan yang baik-baik je ye?
Allah yuftah alaikum for exams!

thanks reading my diary

0 Smile for me♒: