Thursday, 20 April 2017

Pakwe tanpa syarat

Single bukan sebab terlalu memilih.
Single bukan sebab takda orang minat.


Cuma nak cakap, im goo00d at kasik alasan untuk mengelak daripada lelaki. Sampai tahap tu.

Manusia, suka itu fitrah.
Kawal.

Selagi mampu. Sebab kalau dah a step ahead “terterima”, susah beb nak patah balik. Susah nak move on nanti, sebab benda tu akan jadik salah satu benda yang kau sayang kat dunia ni. Benda dah sayang, memang susah lah nak move one (based on pengalaman dulu kala).


........
Ni mengenai sesuatu.

If kredit ade RM50, around RM30 itu akan digunakan untuk call pakwe tanpa syarat (abah) dan mak. Selebihnya, dalam urusan-urusan lain macam nak book hotel, balloon untuk majlis, call kawan bila sampai kelas etc.

Bukan nak riak, tapi aku berbangga (hahahahha cam sama je).



(Abaikan, anggap je macam tak sama. Kehkeh)

Takkan serabut. Sebab cinta tu halal.
Jiwa rasa tenang, sebab cinta tu halal.

Nikmat nak menjaga, dan nikmatnya rasa abah tu segalanya.

Moga terus menjaga. Sehingga masa yang sesuai untuk aku terima sesiapa. Jodoh adalah cerminan diri. Usahalah jadik baik yang semampu, barulah layak dapat "cermin" sebagai mana yang 
didambakan.

Girls,
We are not preparing ourselves to be the best wife to our future husband, we are preparing ourselves to be the best example for this deen.

Takpayah sibuk nak fikir siapa siapa empunya tulang rusuk kiri, kalau benda tu mapu buatkan kau lupa siapa pemilik rahim.




 Walaupun syarat yang aku letakkan hanyalah "boleh terima aku seadanya". Tu pun dah cukup berat.
 Sebab "seadanya" aku takkan dapat kau kenal selagi mana takde ikatan. 







thanks reading my diary

0 Smile for me♒: