Friday, 21 April 2017

Stay up all night?

Bismillah.

Esok sebenarnya ada training. Macam biasa pukul 5:45 am dah baris pagi. Tapi niat nak study kejap sebelum tidur. Takkisahlah apa nak jadik esok. Tertidur dalam baris pun takpa haha.

0115- Mata dah disapa angin-angin ngantuk dan lambaian katil. Terkebil-kebil pandang notes microbiology.

0117- Terasa nak bukak blog orang. Nak baca, nak stalk. Dah lama sangat tak stalk orang. Lepastu, terjumpa sesuatu yang terasa memberi rasa segar. Segar hati dan mata, maka terkeluarlah subhanallah.


Terbaca sesuatu yang ditulis oleh seseorang. Betullah, Allah yang berkuasa nak ketuk hati orang untuk faham apa yang kita tulis. Moga, kita bukan jadi sisa dunia. Biarlah ada manfaat kat dunia. 

Hidup kat dunia ni, biarlah ada usaha untuk jadik yang terbaik.
Hidup kat dunia ni, sentiasalah usaha untuk perbaiki diri.
Bila rasa jauh dengan Allah, sambutlah teguran halus yang datangnya khas daripada Allah tu. Dekatkanlah kembali apa yang jauh. Usahalah macam mana sekali pun, walaupun mungkin dah terlalu jauh. Usaha.Usaha. Allah tengok usaha.

Walaupun mungkin perlu bermula balik daripada bawah untuk capai hakikat cinta yang sebenar-benarnya hakiki, usahalah. 


Okkeylah.Takdelah nak stay up all night sangat. Kang esok masa baris pagi takleh bukak mata langsung kang. Haru.


Laila Saedah! Assalammualaikum from me. May u guys have a gooooood day ahead. Dont forget to renew syahadah everyday. Its our anthem.

thanks reading my diary

0 Smile for me♒: